laupäev, 27. jaanuar 2007

Keda näed pildil?

Tänase EPL'i kultuurileheküljel on selline pilt:
Tuleb põrnitseda mõnd aega neid nelja täppi, siis viia pilk lähedale seinale. Pilguta paar korda silmi. Keda-mida näed?

Mina näen Don Felder 'it (nagu ta oli "mõned ajad" tagasi).

Hotel California by Eagles:

pühapäev, 21. jaanuar 2007

Maksuvaba reede

Telekast tuli just reformikate reklaam TM ->18%
Nomaeitea, kus reklaamitegijate ja -tellijate ajud selle klipi tegemise ja kinnitamise ajal olid.
Toosama seltskond, kes vaesele Rocca-al-Mare perele reedest rõõmusõnumit kuulutas, kooris ju enne pere(isa perse) paljaks.
Aga nojah, tegelikult tehakse reklaami ju ainult lollidele. Ei usu, et mõtlevat inimest on võimalik miski teleklipiga kallutada erakonna poole, keda tal polnud kavas valida.

kolmapäev, 17. jaanuar 2007

Internetisuhtlusest

Ramloff küsib, et kas netifoorumite aeg on möödas?
Tegelikult pean ma parimaks netisuhtluse vormiks Usenetti. See aga kipub kah koolema, ja mitmel põhjusel.
Esiteks muidugi rahva muutuvad kombed/harjumused.
Teiseks aga asjaolu, et va Elion ei pea oma uudisserverit korras, ning teised jälle "võõraid" ligi ei lase.

pühapäev, 7. jaanuar 2007

Võõrad meilid minu postkastis

Mul on hot-is postkast aadressiga ****@hot.ee, juba HOTi keskkonna avamisest peale. Umbes kaks aastat tagasi hakkas pihta:
kõigepealt tuletas Kuldne Börs meelde, et minu kuulutus "vajatakse õmblejat" ilmub viimast korda ja blablabla. Seal oli sortsust isegi tuvastatav, et tegelikult oli saajaks a-****@hot.ee, millel a- eest näriti (selliseid aadresse hot muide ei lase teha, aga võib-olla kunagi lasi?). Varsti saabus järgmine KB teade, et mu müüja otsimise kuulutus ilmub viimast päeva. Viimast siis viimast, otsustasin.
Läks paar kuud, ja TÜ raamatukogu tuletas mulle meelde, et raamatud ära viimata (pole seal kunagi käinud). Neile kirjutasin vastu ja lubasid selle aadressi kustutada.
Ja nüüd uus "doonor": ****##@hot.ee kirjad tulevad (2 tk) mulle, jälle KB (## - numbrid).
Kas on see nüüd KB mingi mootori viga, mis ei oska kõigi meili(saatjate)klientide produktidest õiget aadressi välja noppida?

Tarot

Et milline Tarot' kaart ma olen?
Vaat selline:


You are The Sun


Happiness, Content, Joy.


The meanings for the Sun are fairly simple and consistent.


Young, healthy, new, fresh. The brain is working, things that were muddled come clear, everything falls into place, and everything seems to go your way.


The Sun is ruled by the Sun, of course. This is the light that comes after the long dark night, Apollo to the Moon's Diana. A positive card, it promises you your day in the sun. Glory, gain, triumph, pleasure, truth, success. As the moon symbolized inspiration from the unconscious, from dreams, this card symbolizes discoveries made fully consciousness and wide awake. You have an understanding and enjoyment of science and math, beautifully constructed music, carefully reasoned philosophy. It is a card of intellect, clarity of mind, and feelings of youthful energy.


What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.


Aga see kaardimoor MEIE-s: tema jutus oli rohkem vahtu kui midagi muud.

laupäev, 6. jaanuar 2007

Hingede rändamisest

Vaatasin tänu Punase Hanrahani soovitusele Aunaste saadet "Meie".
Olen muidu neid saateid vältinud, põhjuseks saatejuhi ... ei oskagi öelda, kas võlts või mis olek.
Seekord üllatas Aunaste meeldivalt. Oli siis asi teemas või on ta lihtsalt arenenud. Elame-näeme.
Aga asjast.
Kõne alla tuli muuhulgas ka hingede rändamine. Et need (õnnetud) hinged, kes eelmises elus paid lapsed polnud, saadetakse siia tagasi. (Mis pailastest saab, seda kas ei räägitud või ei pannud ma tähele.)
Mulle tekib siinkohal veendumus, et "kes ei tea midagi hingede rändamisest, selle hing jätab rändamata" (Vetemaa?)
Et kes usub, see usub - ja rändab võimaluse korral. Aga kuna enamus maamuna elanikke - v.a. hindud ja taoline kontingent, kellele seda juttu titest peale räägitakse - ei tea oma võimaliku hingekese võimalikest rändamistest midagi, siis on see kas
a) asjasse uskujatele
b) vähestele väljavalitutele ja pühakutele
c) üldse BS
või on enamik hingekesi just "tehasest tulnud", nii et eelmistest eludest aimugi pole.
Jah, olen kuulnud "eelmise elu" mälestuste rääkijatest ja hiljuti ka telekas näinud saadet poisikesest, kes väitis end olevat pärit kusagilt saarelt ning kohapeal osutus üht-teist ka tõeseks. Aga mina suht paadunud IT-huvilisena usuks pigem miskit "infoleket". Pole sugugi selleks vaja mingit hinge rändamist. Kuidas see info liikumine toimub - ei tea, niisama nagu pole teada miskit ka selle hingerännu protsessi kohta.
Aga igatsugu huvitavaid seletusi oma isikuga seotud numbritele leiab täheklubi lehelt.

/ Deep Purple "What's Goin' On Here" /

neljapäev, 4. jaanuar 2007

Savisaare blogimisest

Sirje blogi kommentaaris soovitab Savisaar Ingridil teha üks test.
Siin on nüüd koht, kus ma peaks hakkama oma mälus kahtlema. Või? Olen nagu lugenud, et isand ES-l on inglise keelega kehvad lood? Kui nii, ei soovitaks ta ise seda testi kohe kuidagi, sest sellest te(k)stist arusaamiseks vajalik inglise keel on tunduvalt keerulisem kui lihtne "haudu-jõudu".
Nii et siin pole tegu mitte skisofreeniaga, nagu keegi kusagil arvas, vaid vastupidi - kaks inimest nagu tunneks end ühena. Teine ilmselt keegi noorem tegelane, kes on oma haridust osaliselt võõrkeeles omandanud.
Ja näe, sain kah ES-le kasulik olla, sest "any publicity is good publicity".

kolmapäev, 3. jaanuar 2007

esmaspäev, 1. jaanuar 2007

Aastavahetusest ja üldse

Duhhh.... kõrini mul nendest kohustuslikest tseremooniatest. Nii aastavahetusest, jõuludest, sünnipäevadest (eriti enda omadest :-P).
Ei suuda enesele pähe tampida, et miski numbrivahetus oleks õndsakstegev sündmus.
Telekas üürgavad miskid Viini sümfoonikud, mida on aastaid juba kuuldud. Ja aastavahetuse raudvara: "Helisev Muusika" ning "Õhtusöök Ühele" (või mitmele ta oligi).
Ainus valguskiir eilses õhtus oli kadunud Juice Leskineni kontsert MTV3-s. Kurb - selleks, et sind uue aasta öösel telekas näidataks, pead kidra nurka virutama (kuuldavasti ootas Juice sobivat neeru, kuid ei jõudnud ära oodata).
/ Juice Viidestoista Yö /
Vahepeal kommenteerisin Väikese nõia teemajas patriotismiteemat.
Sõna (antud juhul "patriotism") - kes on enda jaoks talle definitsiooni "graniiti raiunud", sellele muidugi tähendab see ainult tema kinnistunud definitsiooni. Aga vaadakem ikka veidi laiema pilguga: nii nagu kellegi jaoks võib patriotism olla ameerikalik kiipsmailing näol "stars-nd-stripes"iga vehkimine, nii võib ta olla ka midagi muud. See ei pea samuti tingimata olema igatsugu kõrgele kohale jõudnud tüüpide sigadustega leppimine, millest Elver sealsamas kommentaariumis räägib. Patrioot võib vabalt olla ka inimene, kes omab "julgust peale hakata ja usku iseendasse, et tegemised lõpuni viia ja nõnda Eesti riiki paremaks luua" (Elver).
/Pink Floyd'i High Hopes by Nightwish /

Loodame parimat!