laupäev, 27. oktoober 2012

Fotojaht - metallist ring

Esimene on selline "toitev" ring.
Klõpsates tuleb "lähivaade"
(sai pildistatud eesmärgiga jäädvustada tulevikuks, kui peaks tekkima sepikoda ja keevitusoskus ja isu endale samasugune teha)














Loodetavasti on nood kullatud (?) rõngad ikka metallist? Vaevalt nad seal muidu vastu peaks.













teistmoodi metallist ringe-rõngaid






pühapäev, 21. oktoober 2012

Fotojaht - varjud / varjualused

Varjualune seegi.
Õnneks tol õhtul polnud millegi eest vaja varjata.














Teisi varje ja varjualuseid

neljapäev, 18. oktoober 2012

Ehh, Lindaliini peale ei saa enam üldse loota

Õige tihedaks lähevad sellised teated.









Korda ei saa neid laevu või?

Kindlam on valida Tallink, mis teha.

teisipäev, 16. oktoober 2012

Krdima kliima

Vihmast-lehtedest libe terrass jne, tulemus:
põrutatud vasak kand
põrutatud parem ranne
muljuda saanud & paistetav parem labajalg.

Sinikad paremal säärel lubasid end homme näidata

laupäev, 13. oktoober 2012

Jamaika hällilaul

Jamaikal ja Kuubal on ühised tähed








(skeem kah neile, kes aru ei saa)

neljapäev, 11. oktoober 2012

Olli - juhtimise eri

Eile helistas Olli N3-le ja kurtis, et N2 ei ilmunud hommikul lubatud ajal objektile ja et tema sai reklamatsiooni kundelt. Küsisin, miks ta seda mulle räägib, kas mina olen midagi valesti teinud? Kui ei, miks ma seda jura kuulama pean. Selle peale ütles Olli, et "talle ei jõua miski kohale". Püüdsin Ollile pakkuda N2 numbrit, et helistagu talle, aga ei. Olli deklareeris, et tema siis kirjutab kalendrisse.
Pärastlõunal oligi kalendris epistel:
Hommikul esimesel objektil tuleb olla kohal hiljemalt kell 9, vaata navist ja helista kliendile. Et mulle ei tuleks kõnesid "kus mees viibib". KUI ASI EI PARANE ANNAN TÖÖTAJALE MOLLI VÕI SIIS TAGASI EESTISSE OMA LAENE MAKSMA.

Kusjuures ega Olli ei adresseerinud oma kirjutist konkreetselt N2-le.
Ollil ongi selline omapära, et kui üks teeb või mõtleb midagi valesti (või ei loe Olli mõtteid), siis helistab ja kurdab Olli seda kellelegi teisele, mitte mingil juhul aga õigele inimesele.

Vahel harva, kui Olli visiteerib firmat ja mõnele neegrile "vahele jääb", on ta vaikne, tagasihoidlik ja teeb ruttu minekut.

Pildil Olli juhtimiskoolitusel

reede, 5. oktoober 2012

Olli

Olli on ettevõtja, ehk nagu tema emakeeles öeldakse: yrittäjä.
Kuna Olli on tänapäevane ettevõtja, juhib ta firmat poolteistsaja kilomeetri kauguselt. Abiks guugli kalender ja kännykkä. 
Ollil on firmas kolm neegrit, kes talle tööd teevad. Kõigi neegrite kodu on lõuna pool Soome lahte.
Olli ise on toimitusjohtaja.
Toimitusjohtaja ülesanne on toimetada: kirjutada arveid, koostada raamatupidamise algdokumente, maksta arveid ja palku, tellida materjale ning võtta vastu tellimusi nii telefoni teel, e-postiga kui ka koostööpartnerite veebiliideste kaudu.

Mõnikord Olli ei joo. Esimesed paar päeva on krapula, edasi läheb tavaliselt jälle joomiseks (eriti kui lähenemas on nädalalõpp, s.t. on juba kolmapäev); harvemal juhul peetakse paar nädalat kainet joont ning tegeldakse toimitusjohtaja tegevustega.
Vahel Olli  helistab ja raporteerib, et "esmaspäeval / homme/... olen rivis". Sellise avalduse peale võib kindel olla, et nimetatud päeval ta kindlasti rivis ei ole.
Kui Olli  "rivis ei ole", suunduvad kõned neegrile nr.1, kes töö kõrvalt siis võtab kõnesid vastu ja klientidega töid kokku lepib. Kui tavaline olek pikemalt kehtib, jäetakse nr.1-le tööd reserveerimata, eriti hommikupoolikuteks, mil kõnesid rohkem.

Selle aasta maikuus jõi Olli 32 päeva - alustas nimel 30. aprillil.
Viimased kaks aastat on Olli  jõulude ajal imelikul kombel kaine olnud - tea, kas on imelik juua siis, kui enamus ümberringi seda teevad ...
Kuna viimatinimetatud tegevus on Olli kaasmaalastele arusaadav Olli kodumaa on yrittäjäystävällinen, siis pole eriti hullu, kui maikuu aruanded raamatupidamisele ja sealt edasi maksuametile saavad valmis juulis-augustis.
Vahel Olli helistab ja räägib, kuidas tema pole aastaid korralikult puhanud ja nüüd siis puhkab. Kuna ta on üleväsinud, siis ta ei mäleta, et puhkas üle-eelmisel aastal kolme kuu jagu tööpäevi, eelmisel aastal pea kaks korda niipalju. 

Kui Olli puhkab, genereerib ta firma guugli kalendrisse mõtteavaldusi. Vahel sisaldavad need ohtrasti v-tähega algavat sõna, mis iseloomustab kliente, neegreid ja on muidu liitlause osade vahelisteks ühendajateks. Ühtlasi saame nendest avaldustest teada, et tema kulud seal, kui ta mietiskelee, on ainult 40 eurot päevas. Lihtne arvutus (ja ka praktika) näitavad, et mõttetöö katalüsaatoriks kulub poolteist liitrit hundijalavett päevas.
Et kraam otsa ei saaks ja õhk vahele ei satuks, lahjendab Olli katalüsaatorit veega, vähemalt pooleks.

Vahel ma mõtlen, et Olli peab olema tulnukas või on ta siis meditsiinilise eksperimendi katsejänes - tehismaksa katsetaja. Muidu ei tohiks selline vastupidavus võimalik olla. Samuti on imekspandav, et see firma kõigele vaatamata veel püsib.

neljapäev, 4. oktoober 2012

Värvilised klaasid


Päevasel ajal paistavad need värvilised klaasid vaid siis, kui päike täpselt torni taga on.
Mööda sõites puhtjuhuslikult märkasin.

Asukoht: Pulkkilanharju



















Rohelist ja pruuni värvilist klaasi:
















Muud klaasist kraami

teisipäev, 2. oktoober 2012

Telefonimüüja

M: Tere, helistan /operaator Y/-st, kas ma räägin A-ga?
OV: Jah
TV: Miks Te arvate, mul selline nimi on? Mu number peaks aegade algusest mitteavaldatav olema

M: eee, Te olete praegu /operaator X/ klient, eks?
OV: Jah
TV: No see on ju Tehnilise Järelvalve Ameti kodukalt kontrollitav

M: ee, öö, kas teile tundub, et Te maksate oma teenuste eest liiga palju?
OV: Jah
TV: Ei ole küll märganud
...
Läkski tuksi müügivestluse üks alustalasid: katsu kundelt alguses järjest mitu JAAd välja pressida, hiljem on tal tõrge EI peale üle minna



M - müüja
OV=oletatav oodatav vastus
TV - tegelik vastus

Kõik siinkirjutatu on muidugi väljamõeldis ning kokkulangevused mingite reaalselt toimunud telefonikõnedega on juhuslikud.