neljapäev, 20. märts 2008

Kolletuv Eesti Ekspress ja politsei

Kõik algab ilmselt sellest, et Eestis on liiga palju ajalehti ja (väljaandjate arvates) rohkem kollaste kui muud värvi uudiste lugejaid.
Mille muuga seletada vähemalt kahte komistust tänases EE-s.

Kõigepealt artikkel Otsaltist. Esiteks oli Janar Filippovil kodutöö tegemata. Teine, minu meelest Ekspressi imagoga mittesobiv, oli küsimus "Kõik tunnevad üksteist, aga kõik ei ole jahikaaslased, nagu teie kohta sosistatakse."

Teine artikkel käsitleb Robert Antropovi (väidetavat) kiiruseületamist ning trahvist pääsemist.
Kulla leheneegrid: kiiruse mõõtmise seadmed PEAVAD olema nõuetekohaselt taadeldud ning omama ka seda kinnitavaid kleebiseid. Seda nõuab Mõõteseadus: taatlusmärgiseta mõõtevahendit ei loeta taadelduks.
Ehk maakeeli: taatlemata (kleebiseta) kiirusmõõtjaga saadud tulemus on samaväärne sellega, kui sihtida autot fööniga ning kirjutada siis vildikaga fööni otsale "136".
Täiesti arusaamatu on mulle artikli viimase lause mõte: "Tõepoolest, kleebist polnud ja Antropov ei ületanud ka kiirust". Iroonia? Mõttetu, sest eelpool on ju õige formuleering ära toodud: "...süü pole usaldusväärselt tõendatud".

Tolle artikli juures on veel üks omapärane asjaolu: lühikeses artiklis rõhutatakse kolm korda tema endist ametit politsei peadirektorina/politseijuhina. Miks siis tema teisi ameteid pole ära toodud? Sest Ekspressi toimetajate arvates läheb politsei materdamine rahvale peale?

Njah, läks ajakirjandusest sujuvalt politseiteemaks üle. Siia otsa tasuks lugeda Kristo Nikkolo juttu Jaapani jõustruktuuride pehme nägu.

0 arvamust:

Postita kommentaar