neljapäev, 15. aprill 2010

Minu Soome

Aitäh reklaamimast, Tiia - Sinu postituse peale otsisin ka endale Kaja raamatu.
Kuna Sa kirjutasid, et Ja vahel tundsin tahtmist vastu vaielda või lahti seletada :)
Ja tahtsin vahele hüüda, et aga räägi seda  ka
:), siis otsustasin sünkroonis lugeda ning tekkinud mõtted/protestid/lisad ka kohe kirja panna.

lk.10  valgusest: valget aega on siinmaal nii vähe ... . Valgus on jõud ja energia ...
Just. Ca kuu aega tagasi oli nii, et kui ma miskipärast (noh, ütleme otse välja: kell 5 hommikul mööda tänavat  kihutava või hoovis jõurava lumesaha peale) üles ärkasin ja enam magama ei jäänud, siis olin ma kogu päeva uimas. Küll kihutasin punasega foorist läbi, küll õigest teeotsast mööda.
Täna ärkasin kah miski 5:30 - lihtsalt niisama - ja omaarust siiamaani reibas (õhtul kell pool seitse). Valgus on ikka (minule vähemalt) energiaallikas. Siit pea 300 km lõuna pool on veidi teine see valguse-pimeduse suhe talvel.

lk.14 aeg-ajalt tundub mulle, et Soome on ilusam kui Eesti
Mulle tundub nii juba ammu - alates aastast 1993. 1988.-nda aasta Soome reis ei loe - ikkagi esimene käik, vasikavaimustus jne. 
(Salmiaak mulle muide meeldib)

lk.23 Karhunperän tie - ma olen vahel mõelnud, et olen muidu küll kõva Soome keele oskaja, aga tänavate nimede tähenduste mõistmisega jään vahel hätta. Peaks kõik kahtlased üles kirjutama ja ülemuse filoloogist isa aeg-ajalt kiusama.

lk.26 ... eemal kaunisklesid mõned plekist hobuseskulptuurid ... hmm, peaks järgmine kord seal peatudes näpuga järgi katsuma, on nad siis plekist või muust ainest. Esimesel juhul tuleb mul paluda annulleerida minu vastav fotojahi "Kivist" postitus (kuidas see käibki? :-P ).

lk.58-59 - söögivärk
Ma tean paljusid Soomes töötavaid eestlasi, kes joovad hommikul kohvi, töö juures kohvi ning õhtul töölt saabudes keevitavad endale pannitäie praekartuleid juurdekuuluvaga. Brrrrrr
Minu hommikusöök on kas kausitäis putru võisilma või moosiga + mahl või siis jogurt+kohv+paar võileiba.
Lõuna kusagil huoltoasemal; kui puhveti menüü sobib, siis 8.90; kui ei, siis 12...14 raha.
Õhtul miskit näksimist.
Selline "dieet" on viinud mu vöökohalt 9 kilo ning ma pole viimase 10 aasta jooksul end tervise mõttes paremini tundnud.
Ma saan muidugi aru neist eelpoolmainitud kaasmaalastest - kodus kasvav noorsugu nõuab finantse, miski laen maksta jne.

Aga mäkdoonaldsid on nigu uuema aja kirikud. Nomaitia, mis muu ajab inimese sinna sööma kui see, et nii on popp ja seal näeb-kohtab ... omasuguseid.

lk.109 ... millal viimati käisid sa oma isikliku abikaasaga kohtingul ... Viimati lihavõttepühade ajal Lehmonkärki puhkekeskuse ühes osmikus, kust ka selle postituse 2 viimast pilti pärit on.

lk.113 Siis lõpeb koosolek ära, veidi aega läheb mööda ja teema kohta on äkitselt formuleeritud otsus.
Täpselt nagu Ihmisten Puolue. Ju see on neile loomulik.Eriti meeldis mulle eilne saade (vaadatav laubani), kus lõpus küsiti ka rahvasaadik Tiura kohta. Oimaivõi.
Nimetet saade oli soomlaste popim saade 2009, muide. Nii et nende endi kohta käivad naljad lähevad neile peale.

Lõpuotsa lugemisel läksin hoogu ega viitsind enam targutada.

Tähtihovi venelaste oma? Vat siis. Igatahes oli ta "Vuoden taukopaikka 2009". Väga kena koht, kui sinnakanti satun ja aeg sobib, käin ikka seal lõunat söömas.

2 kommentaari: