laupäev, 17. august 2013

Ajakohast

Mustanahaline muusik läks Kadriorus kallale rahulikult tänaval kõndinud mehele.

Linnavalitsuse tegevusetus? Miks pole silti üleval:










... teaks eemale hoida.
.
.
.
.
Tuttav U elas Soomes mingi aja samas korteris koos mustanahalisega. Viimatinimetatu vist pesi kõigi oma tuttavate pesu, sest U märkas oma pesupulbri ebaloomulikult kiiret vähenemist. Kui ta sellekohase märkuse tegi, tehti vastuseks vingus nägu ning sulguti oma tuppa. Peagi hakkas läbi ukse kostma telefonikõne, milles ca iga kümnes sõna oli racist.

Jaa-jaa, meil on vaja oskajaid immigrante, kes on juba ette häälestatud ülereageerima ja märkama rassismi seal, kus seda ei ole.

Arvaku artikli kangelaseks olev mustanahaline nüüd, kas tema tegevus suurendas kohalike sallivust teistsuguste vastu või mis.

Teemakohast lugemist.

Palju õnne kõigile meile.

3 kommentaari:

  1. Pesu pesemisest. Mul tuttav palkas Ghanas majaabilise, kes tegi kõiki muid töid peale pesu pesemise kuna ta ei oskavat masinat kasutada. Tegi siis seda sõbrants ise. Pulbrit kulus küll palju võitu aga, ega ta selle üle ka hoolega arvet pidanu. Tuli ta aga ühel päeval töölt poole päeva pealt koju ja avastab, et kõik nöörid täis võõrast pesu ning masin peseb uut laari. Majaabiline oli pesumaja äri püsti pannud. Oma tegevuse kohta käratas ta perenaisele õigustuseks: "Mis tulid siis nii vara koju!!!!"

    VastaKustuta
  2. Nojah, selle looga meenus mulle, kuidas ma elasin Austraalias ühes majas koos kolme teise inimesega. Ja ühel päeval tuli sakslanna mulle ütlema, et tema tomatid on kadunud. Mina ütlesin, et ei tea sellest midagi (hiljem selgus, et udupeast ameeriklane oli need ära söönud) - ja ta lihtsalt ei uskunud mind. Sest ma olen ometigi idaeurooplane ja kõik teavad, et idaeurooplased on vargad. Loodetavasti sinu loos rohkem kahtlusaluseid ei ole, et nii kindlalt midagi väita saab.

    VastaKustuta
  3. Rentsi jutus on point - kui seal korteris oli veel kaasüürnike peale selle mustanahalise, siis oli ju tüübil täitsa alust sind rassistiks kutsuda....

    VastaKustuta