kolmapäev, 11. aprill 2007

Need neetud kunstlikud elustandardid

Punasel Hanrahanil on õigus: ka ühiskond surub oma liikmetele peale teatud elustandardeid .
Lühikokkuvõte lingitud Sakala artiklist: korteriühistul ei lubatud maja otsaseina plekiga üle lüüa, vaid soovitati kasutada ilusamaid (loe: kallimaid) materjale, sest sealsest tänavast saab varsti tähtis magistraal ja siis kõigil kole vaadata. Et olgu Sul olla piisavalt pappi ja kogu lugu.
Varsti võib ehk oodata mingi linnavalitsuse ukaasi selle kohta, et fiatid ja hundaid ärgu parkigu nende linna sõidetavamatel tänavatel. Võta kurat ja liisi leksus või vähemalt volksvaagen! Või ära ela üldse.
Tegelikult on sarnane äraspidine lugu ka muinsuskaitsega. Oled juhtumisi vana maja omanik, lapsest peast õnnestunud selles elada. Nüüd hakkab uks lagunema. Nännännää - ei ole midagi, et lähed ja ostad ehitusmarketist uue. Hoopis pead otsima (või soovitatakse sulle vastavast ametist) meistrimehed, kes Sulle õige väljanägemisega uue ukse teevad. Loomulikult maksab selline uks mitu korda rohkem kui marketi oma.
Disklaimer: paluks siit mitte välja lugeda minu vastumeelsust muinsuskaitse ja üldse igasuguse esteetika vastu. Paraku on neid asju ajavad ametkonnad süüdimatud robotid, mida kahtlemata soodustavad ka nende keelav-käskivad põhikirjad. Antud juhul ei ole mitte kuidagi konstruktiivne nõue majasein kuldplaatidega katta, näitamata taolise finantseerimise allikat. Või kui linnale on see vaade nii tähtis - palun, finantseerigu KÜ plaanist ülejääv oma eelarvest. Praegu nõutakse majaelanike rahadega nn. linna kaunistamist.
Disklaimer 2: ei tunne tõenäoliselt kedagi selle maja elanikest.

1 kommentaar:

  1. Varem ei võinud Lahemaal teede ääres olevad talud loopida sõnnikut niimoodi, et see teele paistab. Kah esteetilistel kaalutlustel. Pmst ju täiesti arusaadav soov rahvuspargi turundajate poolt, aga teeäärsete talude omanikud olid ikka hädas: kes ehitas müüri laudast välja loobitud sõnniku varjamiseks, kes tegi laudale tagaukse ja hakkas sõnnikut sealt välja loopima.. See probleem on nüüdseks lahenenud väikemajapidamiste likvideerumisega... Lapsepõlvest tuttav teema tuli millegipärast meelde seoses selle postitusega :)

    VastaKustuta