pühapäev, 1. veebruar 2009

Ussisoo

EPL: Tallinna– Tartu maanteel, Ussisoo needuse jälil
Tee 122. kilomeetril on üks eriti tuntud kütmiskoht, kus politseinikud on kohalikke rajarekordeid fikseerinud …kuni ühel päeval selgus, et kuusehekk, mille taha politseiauto pargiti, on kadunud. „Puud olid öösel lausa jalalt mootorsaega maha võetud, samasse vedelema jäetud,” räägivad Jõgeva politseinikud Ülar Rätsep ja Sulev Jürgenson.

Tõesti häbiväärne tegu - niiviisi elusad puud maha saagida ja vedelema jätta.

Või mida õieti politseinikud mõtlesid? Ega ometi seda, et las kihutavad ning siis me muudkui trahvime ja trahvime, nagu riigieelarve nõuab?
Vat parkigegi oma auto sinnasamasse ning nagu imeväel saab kütjaid kohe kõvasti vähem olema.
Ma jään ikka oma arvamuse juurde, et kui mingil teelõigul on madalalt lendamine ohtlik, võiks lähikonnas viibiv patrull kõigile nähtavalt seal viibida. Niiviisi on kihutamine vähe(m)tõenäoline ning selle tulemusel juhtuda võiv õnnetus samuti.
Aga see pole ilmselt politsei jaoks oluline. Oluline on trahve koguda.

samal teemal varem

2 kommentaari:

  1. Kahe otsaga asi. Ühelt poolt, kui mõningaid asju reeglitega korraldama hakatakse, on eesti mehed täiega solvunud, et miks neid ikkagi nii lolliks peetakse, nad on ise piisavalt targad otsustama ja valima, teiselt poolt - nüüd tuleb välja et läheks vaja tervet autopatrulli, seda tee kõrvale niisama vedelema ning ainuüksi selleks et kõvadele meestele liikluseeskirja olemasolu meenutada, muidu vajutatakse nii et puud tee ääres lookas. Ja trahvimine jääb arusaadavalt igal juhul tabuks, sest nagu enne juba öeldud, meil on ju tegu intelligentsete inimestega. Masendav silmakirjalikkus tegelikult.

    VastaKustuta