pühapäev, 5. juuli 2009

Kuidas saada Soomes internetti

Loomulikult võib tellida oma aadressile ADSLi jne, aga mitte sellest.
Järgnev on taolisele inimesele, kes satub sinna puhkuseks, lühemaks ajaks tööle või seal sageli erinevatel põhjustel käib (ja sealjuures internetti kasutama peab/soovib).
Nimelt pakub Elisa tütar Saunalahti alates mai keskpaigast võimalust kasutada prepaid liitumisega mahupiiranguta netti.
Stardipakett 6,70€, kuni 23.07 hinnaga 4,90€. Sisaldab 6€ kasutatavat raha - kõnedeks või andmesideks. Kaart kehtib 3 kuud peale aktiveerimist või 12 kuud peale viimast laadimist.
Internet:
SMS sisuga DATA7 aktiveerib nädalase internetikasutuse ning viib saldost 6,90€.
Ilma seda SMSi saatmata kasseeritakse 1,50€ MB eest, kuid mitte üle 1,90€ ööpäevas - kah täiesti mõistlik hind.
Soomekeelne lugemine siin.
Eelmisel aastal kasutasin sama operaatori lepingulist mobiilnetti mõne aja - kiiruse kohta midagi kehvasti öelda ei saa.
Paketi kõnehinnad on kah normaalsed: minut moblale, lauatelefonile või minut videokõnet, SMS või MMS - kõigi hind 0,066@ ehk ~1,03EEK.

5 kommentaari:

  1. Selles erinevus seisnebki, et Eestisse tulles ei pea niisuguse asja kallal pead murdma kui just väga sügavale Teise Eesti maadele ei lähe.

    VastaKustuta
  2. Pead silmas vabu wifivõrke?
    Kohvikutes - hotellides - jah.
    Aga mingisse ajutisse elamisse ei kipu need vabad võrgud levima.

    VastaKustuta
  3. Koduseid kaitsmata wifivõrke on vast Soomes isegi enam. Ise ka olen suutnud kõige hädapärasemad asjad naabri võrgus õiendada kui oma ühendus katki läinud.

    Samas aga on vähemalt Tallinna ja Tartu kesklinnas nii palju hotellide ja kohvikute jms võrke, et teeb näiteks Helsingile silmad ette. Hiljuti proovisin ka Vantaa kesklinnas kohas kuhu võinuks laekuda signaal vähemalt linnavalitsusest ja lähedasest ärikeskusest, kuid mitte ühtegi vaba võrku ei tuvastanud.

    VastaKustuta
  4. Mu Soome elamise aknasse tuleb kah ~35 võrku. Leidub seal küll ka vabu, aga paistab, et neil on MAC piirang peal vms - ühenduda ei saa. On veel üle tee asuva raamatukogu "Vierailija" - ka sinna ei saa. Wippies, mida ma eelmisel aastal kasutasin, on kuramus oma kanali 13-ndalt kuuendale tõstnud ning arvake ära, kas sellel kanalil on veel 14 võrku või jah.

    VastaKustuta
  5. täitsa naljakas, siis hoopis selline asi, et kuna ma panin enda blogi külje peale silmasõbralikud teisiti jooksma, siis ilmselt viitab mu tekst nüüd automaatelt kõiki blogisid, kes vähegi samu sõnu kasutavad või viitab ta absoluutselt kõiki.

    nepanimaju. täitsa naljakas.

    VastaKustuta