kolmapäev, 22. september 2010

Toitumisnurgake

Toiduainete tootjad (siin Soomes) pungestavad end segaseks selle nimel, et poes oleks saada ainult igatsugu laktoosivaba, gluteenivaba, rasvavaba ja suhkruvaba kraami. Kui tahad osta 3,5%-list piima, siis mine heaga mõnesse suuremasse poodi - tankla kõrval olevas poes pooltel juhtudel seda pole.
Aga mitte sellest ...

Taolist unelmate toiduainet pakub meile emake loodus: selle nimi on seen.
Ei hakkagi mina aru saama, miks lähevad inimestel silmad särama, kui külmkapist tõstetakse välja purk mingist liimist tilkuvate seentega. Maitse poolest ei oska millegagi võrrelda, sest maitset ei ole (v.a. ehk see liim omab mingit maitset).
Kujutan siiski ette, et seenest saaks ka mingit toitvat asja valmistada:
- võtta mingi suurem söögikõlbulik seen
- kasta jahusse-munasse-jahusse-munasse
- praadida
- lasta veidi jahtuda ning urgitseda seen kooriku seest välja ning visata minema
koorik peaks söödav olema

Mida see kokk Juraida seente kohta ütleski?
:P

2 kommentaari:

  1. Krt jah, vabandan koka ees nime valesti kirjutamise pärast.
    Aga ütlemise all pidasin silmas seda, kus räägiti hapust soustist.

    VastaKustuta