esmaspäev, 29. november 2010

Padurohelistel mitte lugeda

Meie tänase tehnikanurga teemaks on pesumasin.
Esimene oli Vjatka, teenis päris kaua. Korra vahetasin tal laagreid. Lõpuks ütles vist programmseade üles.
Siis sai ostetud Siemens, umbes 9 aastat tagasi. Sellel läks suvel mootor pekki (mingi mähise katkestus) ning kuna pesu oli vaja pesta, ei hakanud remondiga taidlema, vaid ostsime uue - Aristoni. Siis ma veel nii tark ei olnud, kui siia kommentaari kirjutades: Elektri ja vee sääst ning läbihigistatud pesu puhtakssaamine (ja pesuvahendi väljaloputamine) kokku küll ei käi. Kui ma läheks pesumasinat ostma, laseks müüjal kõigepealt tutvustada säästlikumaid variante, et teaks neist hiljem kui tühjast kohast mööda käia.
See "säästlik" masin EI LOPUTA korralikult. Ja kus ta saakski loputada, kui vett trumlis ei näegi (ometi on selle Aristoni luuk nagu pisem telekas). Prss, ma ütlen.
Ja öelge mulle, lugupeetud rohelised, kus on siin sääst, kui ma peaks vahel 2 korda päevas riideid vahetama (sest mu töö ajab mind higiseks, juunõu; ning väljaloputamata pesuvahend hakkab kibekiiresti higiga reageerima, tekitades teatavaid lõhnaefekte), neidsamu riideid peab olema vähemalt topeltkomplekt ning ofkoors jaurab pesumasin kokkuvõttes 4 x rohkem. Ähh?
Mul on siin oma "komandeeringukorteris" kasutada õnneks priiskava veetarbimisega masin, nii et mul pole häda; aga muusikaõpetajast naine, kes koos lastega ringi kargab, peab selle udupeene säästupilliga oma riideid pesema.
Nüüd on 2 varianti:
- otsin üles veetaseme anduri ja häkin ta "ära", nii et rohkem vett võtaks. Tõenäoliselt on sinna vaja vahele aretada aegrelee, mis sunnib peale "masina arust" piisava veekoguse veel miski aeg kraani lahti hoidma. Anduri ringitõstmine trumlisse uue augu puurimise näol ei meelita mitte - selleks on masin vaja suht' algosadeks võtta.
- mõnele rohelisele see idiootsus maha müüa ja käituda oma eelpooltoodud nõuande järgi.
Samas: ega kindlust pole, et uut ostes ikka sama reha otsa ei astu. Ja proovida ju ei saa. Nii et jõulunädala laboratoorsete tööde teema on teada.
Loe ka seda pesumasindamise kirjutist.

4 kommentaari:

  1. Äkki sul on masinas pesemise ajal pesuvahendit palju. See üsna levinud põhjus, et pesu vahendiga kokku jääb :)

    Või kasuta vedelat vahendit. Igasugused super Dosiad ja muud imetabased pulbrid ei lahustu ära, kui neid ohtralt kasutada. Ja teinekord ei lahustu pulber ka siis ära, kui seda normaalselt kasutada. Mõne pulbri puhul aitabki ainult veeõgardist masin :)

    VastaKustuta
  2. Jah. Pane vähem seda pesupulbrit. Ariston loputab täiesti korralikult või muidu minusugune ülitundlik oleks ammu ära surnd.

    VastaKustuta
  3. Vabandust, tütreke: tahtsin oma kirjavikadega kommentaari kustutada, aga pühkisin esimesena Sinu oma maha.
    Kristi kirjutas:Soovitan teil ka pulbrit vahetada. Andsin eelmine kord empsule oma
    kraami kaasa (sest lapsed läksid lapiliseks peale seal pestud pesu kandes) Meie naha päästis just see pulber, vesi on meil ka muidugi ääretu kräpp. Las peseb sellega, usu mind, vahe on suur..
    Tahtsin öelda, et eks prooviti omal ajal kah. Mina olen kõigesööja, aga naisele mõned vedelad ja tahked pesuvahendid ei istunud.
    Ja palju me pulbrit küll ei pane.

    VastaKustuta
  4. Jaa, ma kasutan seda va topeltloputuse nuppu ka alati. Ma panen küll vahendit normaalselt ja pigem vähem. Aga no ma lihtsalt ei kannata neid vahendite vängeid lõhnu, nii et see topeltloputus tiba leevendab seda.
    Jah, mul on tundlik nina :)

    VastaKustuta