Pea igas söögikohas siinmail pakutakse mõningate liha- ja kanatoitude juurde paholaisen hillo. Olen otsinud poest - pole!
Otsisin siis netist retsepti ja tegime ise.
Meie versioon:
800 g tomateid
400 g punast paprikat
4-6 punast tšilit (sõltuvalt suurusest, me panime 4 suurt)
8 küüslaugu küünt
1 tl soola
1 tl musta pipart
2 tl oreganot (punet)
1/2 dl äädikat
1 pakk (330 g) Dansukkeri Moosi-marmelaadisuhkrut*
Tegu ise:
Koori tomatid (tead küll, kuidas), lõika sektoriteks ja kõrvalda kõvad osad.
Poolita pestud paprikad ja tšilid, eemalda seemned & muud ülearused osad ning haki piisikesteks tükkideks (5-7 mm).
Purusta kooritud küüslauguküüned (me tegime küüslaugupressiga). Pane kõik koos maitseainetega potti ja keeda pool tundi. Kontrolli, et paprika oleks ikka pehme. **
Lisa äädikas ja suhkur. Kuumuta uuesti keemiseni ja keeda 3-5 minutit aeg-ajalt segades. Jahuta veidi ja pane purkidesse. Hoia külmas.
--
* Teine kord tegime nn "tavalise" Dansukkeri moosisuhkruga (pol'd meie külapoes õiget), aga see laar jäi liiga vedelaks.
Purgid lahti, uuesti potti ning moosipaksendaja selga. Tuli enam-vähem.
** selles kohas tuleb meelde koht koogiretseptist "kontrolli viski kvaliteeti"
0 arvamust:
Postita kommentaar