teisipäev, 10. juuli 2007

Riigikodaniku sünnipäevast



EE kirjutab Langi juubelil "Adolf", suhteliselt neutraalselt (kuigi pilt ....).
SL Õhtulehe pealkiri Lang lõbustas sünnipäevalisi Hitleri surmamonoloogiga on aga täiega eksitav: iga teine saab sellest aru nagu oleks RL oma sünnipäeval etlemisega tegelnud. Taoline pealkiri on täiesti arusaadav, arvestades SL taset, kuid see "tase" EI OLE NORMAALNE!!
Ja sellele liimile lähevad nii ka muidu ebanormaalset juttu ajavad tegelased kui ka muidu täiesti normaalset juttu ajavad.

Loodetavasti autor ei pahanda, kui ma siia lõppu kopeerin 117.-nda kommentaari Postimehe artiklile Rahvaliit nõuab Langi tagasiastumist.

K. Lust
10.07.2007 11:21
Vaatleme tekkinud olukorda:
(1) Lang peab oma sünnipäeva Püssirohukeldris, kus on enne etendatud ja etendatakse ilmselt ka edaspidi natsismivastast näidendit "Adolf". Ei näidendile ega ka sünnipäevale pole selles kontekstis midagi ette heita.
(2) Eesti Ekspress üllitab artikli, kus demonstreeritakse suurelt natsisümboolikat (lippu), aga jäetakse kogemata (meelega) välja näidendit iseloomustav sõna "natsismivastane" ehk näidatakse kogu sündmust vales võtmes (vaatasin artiklit, see ON minu meelest vales võtmes).
Kuidas saab sellega seoses nõuda Langi tagasiastumist? See näitab ju kogu juhtumit veelgi valemas võtmes, nagu oleks natsismivastase näidendi vaatamine taunitav.
Sooviksin meie ajakirjanduselt veidi rohkem vastutustunnet (ettenägemisvõimet, tarkust sotsiaalselt tundlike teemade käsitlemisel), mitte iga hinna eest müüginumbrite kasvatamise püüdu. Sellist ämbrit ei tohiks endast, lugejatest ja oma rahvast lugu pidav ajakirjanik endale lubada.
Ja loomulikult ootan Riigikogusse valitud poliitikutelt (ka nendelt, kes on opositisoonis), et nad ühele poliitikule ärategemise asemel mõtleksid, kuidas nende tegevus Eestit tervikuna võiks mõjutada. Või ongi RL esindajate soov Venemaa ajakirjanduses ära mainitud saada ja levima hakanud väärinfot võimendada?
Tõesõna, praegu tahaksin omada võimalust sellest meid juhtivast 101-pealisest seltkonnast kedagi tagasi kutsuda. Teie avaldus, RL esindajad, on ebakorrektne, väärinfot võimendav ja seega EESTI RIIGILE KAHJULIK.

2 kommentaari:

  1. Asjaosalise enese kommentaar EPL-s:
    http://www.epl.ee/artikkel/392468
    Jään endale kindlaks: pasa keerasid üles sündmust ühekülgselt, pooliku tõde esitades serveerinud ajakirjanikud. Eesti keelt mitteoskavatele propagandistidele hea algmaterjal.
    Ma mõtlen selle üle järgi, et kui õige lõpetada Eesti Ekspressi tellimus - peale siin prigisemise on mul veel võimalus "jalgadega hääletada".

    VastaKustuta
  2. Mina ei "läinud liimile", vaid arendasin meediast ja mujalt pärineva info põhjal välja oma arvamuse. Jään endiselt selle juurde, et Langi poolt oli tegu lolli teoga, mis näitab tema küündimatust Euroopaga suhete loomisel ja arendamisel ja tüüpilist eestlase "teen mis tahan" mõtteviisi, mis nõuab oma seisukohtadega arvestamist, aga teisi ära ei kuula.

    VastaKustuta