laupäev, 11. august 2007

Roheline värk

Soome TV2-s käib praegu 5/11 Live Earth kontserdist, mille vahele näidatakse õpetlikke filmijuppe.
Üks, mida just näidati, õhutas oma järgmist kohvitassi tegema mõistliku (reasonable) filtriga. Klipi loojatel mõlkusid ilmselt meeles mahasaetud puud, mis paberfiltri tootmiseks vaja?
Mul on too nn. "kuldfilter" kusagil olemas, kuid ei kasuta ammu. Miks? Aga seepärast, et selle asjanduse puhtakssaamiseks läheb päris palju vett ja pesuainet. Lihtsalt loputades jääb ta "rasvane" (ning sõrmed samuti).
Keegi, kes viitsib, võiks rehkendada: kumb on loodussäästlikum - kas paberfilter, mis looduses laguneb või Fairy tootmiseks kasutatud keemia jms.

4 kommentaari:

  1. Mul pole linki käepätast praegu, aga on juba arvestatud, et paberfilter säästab loodust rohkem. Ja muide, neid tehakse mitmel pool ka vanapaberist, nii et ei ole sugugi vaja hulka puid maha võtta. Aga see 'kuldfilter' on täiega jama, 10 a tagasi sain selle selgeks.

    VastaKustuta
  2. Kuldsetest ei tea kuid ise kasutan juba ammu pruunist paberist filtreid, mille hind ja kasutatavus on valgetega väga sarnane. Need valged riivavad silma kui kuskil neid näen, täitsa mõttetu töötlemine esteetilistel põhjustel.

    VastaKustuta
  3. (muig)

    Tee kohvi nii, vala kohvipuru tassi, siis piim, siis suhkur, siis vesi peale. Keeruta lusikaga.

    VastaKustuta